Masna hrana i neplodnost



Muškarci čiji se prehrana temelji na zasićenim mastima trebali bi se početi drugačije hraniti ukoliko žele postati očevi.

U svakodnevni jelovnik uključite zdrave masti. Stručnjaci sa Harvarda tvrde da muškarci ovakvom vrstom hrane uništavaju kvalitetu svoje sperme. Ako se ovako hrane imaju manje spermatozoida koji su uz to i slabije pokretljivi.

Ako želite ovom stati na kraj, promijenite svoj način prehrane. U svakodnevni jelovnik uključite zdrave masti kao što su Omega-3 masne kiseline (losos, tuna i maslinovo ulje), i Omega-6 masne kiseline (integralne žitarice).
Istraživanjem je uočena vezu između načina prehrane i kvalitete spermatozoida. Ovo pokazuje povezanost, loša prehrana, uz stresan način života dovodi do muškog sterilnosti.

U istraživanju je učestvovao 91 muškarac i svi su odgovorili na upitnik o svojim prehrambenim navikama. Također im je izmjerena količina masnih kiselina u spermi.
Ispitanici s najvećom količinom zasićenih masti imali su 41% manje spermatozoida u odnosu na muškarce koji su jeli najmanje količine zasićenih masti.