Grubu kožu laktova smekšat će kuhani krumpir, med ili kava


Koža na laktovima je jako osjetljiva, a često je zanemarujemo. Najlakši način da koža laktova omekša jest da je najprije namažete limunovim sokom, a potom hidratantnom kremom za ruke.

Kava i med ublažavaju crvenilo

Ako je koža crvena pomaže mješavina mljevene kave, meda i slatkog vrhnja. Smjesu nanesite i ostavite da djeluje 10 minuta i potom isperite mlakom vodom. Postupak možete ponoviti dva puta na tjedan.

Maska od krumpira za nježnu kožu

Nježnijoj koži pomaže maska od tri kuhana krumpira i tri žličice mlijeka. Masku nanesite i ostavite da djeluje 10 minuta. Nakon toga isperite u hladnoj vodi, a laktove namažite hidratantnom kremom. Masku možete nanijeti tri puta na tjedan.

I želatina pomaže

U posudu tople vode stavite 1/2 žličice želatine, žličicu glicerina i žličicu meda. Dobro promiješajte i nanesite na kožu te ostavite da djeluje 15 minuta. Nakon toga isperite u mlakoj vodi.

Piling solju protiv grube kože

Pomiješajte slatko vrhnje sa žličicom soli i napravite piling kože. Nakon 10 minuta isperite u mlakoj vodi. Piling možete ponoviti dva puta na tjedan i tako se riješiti grube kože na laktovima.