Hrana za ljepši izgled: 4 namirnice koje smanjuju boreSoja, losos i špinat samo su neke od namirnica koje imaju blagotvoran učinak na kožu, naročito na kožu lica.

S godinama koža počinje gubiti elastičnost i svježinu. Doduše, neki znakovi starenja su uistinu neizbježni, no to ne znači da se trebate predati.

Da biste sačuvali mladolik izgled lica nisu vam potrebni skupocjeni tretmani u kozmetičkim salonima. Neželjenih bora možete se riješiti i određenim namirnicama!

Soja
Osim što je jedan od najboljih saveznika u borbi s kilogramina, soja poboljšava izgled kože, naročito u menopauzi. Ukoliko povećate konzumaciju ove namirnice spriječiti ćete nestajanje kolagena a uslijed tog procesa, bore će postepeno nestajati.

Losos
Znanstvenici su otkrili da ova vrsta ribe usporava starenje. Losos sadrži astakanthin, karotenoida koji poboljšava elastičnost kože pa ćete imati manje neprijatnih linija na licu.

Špinat
Špinat je lako probavljiva namirnica niske energetske vrijednosti koja obiluje vitaminima, mineralima, dijetalnim vlaknima i vodom. Dakle, upravo špinat će vam pomoći da kožu dovedete do savršenstva.

Borovnice
Su odličan izvor vitamina C, bioflavonida, folne kiseline, kalija, kalcija i željeza. Osim toga, borovnice sadrže visok postotak vlakana pa pozitivno utječu na kvalitetnu probavu. Listovi borovnice koriste se protiv povraćanja, proljeva, kašlja i dijabetesa. A povećate li unos borovnica u organizam, obrazi vam neće biti spušteni.