Sjemenke bundeve



Sjemenke bundeve pravo su blago iz trbuha najljepšeg jesenskog ploda. Pržene i slane nisu rezervirane samo za gricanje prilikom gledanja televizora. One su najzdravija grickalica koju možete pronaći, pa nema razloga da se suzdržavate. 
Spektakularan povratak sjemenki bundeve u kulinarstvo posljednjih godina zbio se kroz velika nutricionistička vrata. Antioksidativna svojstva bučinih sjemenki poprimila su mitske razmjere otkako se podgrijavaju brojnim tvrdnjama kako redovita konzumacija sprečava razvoj raka prostate.
 
Egzaktna analiza sastojaka sjemenki bundeve doista je impresivna. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina, vitamina, osobito E i grupe B, minerala (bakra, magnezija, cinka, kalcija i niza drugih) i mnogih drugih korisnih sastojaka u tragovima uzdigle su sjemenke bundeve na sam vrh zdravstveno preporučljivih namirnica.
Te su pohvale toliko glasne da su zaglušile ključno svojstvo bundevinih sjemenki: fantastičan okus. U mnogim su kuhinjama ove sjemenke omiljen prirodni pojačivač okusa najrazličitijih jela. Osim toga iznimno su praktične. U koji god recept ih gurnete, jelo ispadne ukusnije. Počevši s onima koje ne zahtijevaju kuhanje. Ako se u zelenu salatu stavi nekoliko sjemenki, ne samo da je salata ukusnija nego i kuhar odmah ostavlja ozbiljniji dojam. Ako se pritom sjemenke istucaju, manja količina proizvodi više dobrog okusa. Nutricionističko kulinarsko krilo zagovarat će sirove sjemenke u ovom i svim drugim receptima. S druge strane, prepečene sjemenke nedvojbeno intenzivnije mirišu. 

Na kraju da zaključimo, vrlo ukusna grickalica, izuzetan prirodni lijek i vrlo zahvalan dodatak svakodnevnoj hrani "SJEMENKE BUNDEVE"