Bobičasto voće, jaja i cjelovite žitarice su vrlo bitne




Namirnice poput bobičastog voća, jaja i cjelovitih žitarica su vrlo bitne i trebaju biti uključene u našu svakodnevnu ishranu.

Povrće

Zeleno povrće  je bogato vitaminom K, dok je narančasto povrće veliki izvor vitamina D i C. Povrće poput špinata, mrkve i  rajčice je povrće koje morate imati u svojoj svakodnevnoj prehrani. Povrće je jedna od najzdravijih namirnica za doručak.

Mlijeko

Bez obzira na našu dob, svi trebamo kalcij u našem tijelu. Čaša mlijeka za doručak je idealan izbor.

Sir

Postoje razne vrste sireva koje možete isprobati. Svježi sir, kozji sir, pa čak i ovčji sir ima mnogo hranjivih tvari i kalcija potrebnih za čvrstoću kostiju.

Orašasti plodovi

Orasi su bogati proteinima, što je u biti dobro za vaše srce. Orašasti plodovi vam pružaju energiju i reguliraju krvni tlak.

Cjelovite žitarice

Ovo je jedna od najboljih i najzdravijih namirnica za doručak. Bogate vitaminom B i dijetalnim vlakanima, cjelovite žitarice su dobre za crijeva. One također pomažu da ostanete aktivni tokom dana.

Voće

Konzumiranje svježeg voća na početku dana će učiniti čuda za vaše zdravlje. Voće sadrži vitamin C koji je dobar za vaše oči.

Bobice

Bobice su bogate proteinima koji kada se konzumiraju za doručak povećavaju razinu energije. Borovnice i jagode su neke bobice koje možete jesti.

Jogurt

Ovaj kremasti proizvod konzumiran u bilo kojem obliku za doručak će učiniti čuda za vaše zdravlje, kao i za vašu kožu. Jogurt pomaže da se oslobodite od nadimanja u trbuhu i sprječava loš zadah.